З ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги» за сприяння Міжнародного фонду «Відродження» 30 січня в Києві розпочалася міжконфесійна конференція для богопосвячених осіб, яка завершиться 1 лютого, передає сайт УГКЦ.

Темою конференції, яка відбувається в коференц-залі Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова, є  «Роль Церков та релігійних організацій у розвитку та наданні паліативної допомоги в Україні».

Про це повідомила п. Ярослава Рак, секретар Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я. Учасників конференції від УГКЦ благословив колишній глава УГКЦ блаженніший Любомир (Гузар).

У рамках конференції передбачено участь у  навчальному курсі з еннеаграми о. Арнальдо Панграцці, професора Міжнародного богословського інституту душпастирства у сфері охорони здоров’я (Рим, Італія). У межах цього курсу о. Арнальдо прочитає лекції  «Духовні та релігійні потреби хворого і надання допомоги» та «Цілісне лікування особи і духовно-психологічне консультування у паліативному лікуванні».

Теги: