У храмі Мукачева встановили гігантську вітражну іконуУ храмі міста Мукачева на Закарпатті встановили гігантську вітражну ікону. "Таємну вечерю" з десяти тисяч скляних пазлів зробив місцевий художник. Священики кажуть - це найкраща робота в Україні, інформує УНІАН з посиланням на "Подробности".

Щоб установити ікону зі скла, у дерев`яному храмі вирізали цілу стіну, адже образ важить майже тонну. Спочатку художник Юрій ВАРГА намалював картину на папері, а вже потім почав складати її зі скла, використавши при цьому десять тисяч різнокольорових скелець.

Юрій Варга, художник:

- Чотири місяці працював з ранку до вечора, бувало, що ночами сидів, але я був просто захоплений цим проектом. Незвичність цієї ікони ще й у тому, що її форму та розмір необхідно було підлаштовували під розміри стіни. На традиційних зображеннях - апостоли сидять за довгим прямокутним столом. На скляній іконі - вони за овальним столом. У решті роботи - каже Юрій Варга - намагався дотриматися всіх канонів іконопису.

Священики вірять, що після встановлення образа до храму приходитиме більше вірян. І додають - вітражна ікона - це не лише красиво.

А художник обіцяє, це тільки перший вітраж для церкви. Згодом у храмі з`являться ще кілька образів зі скла. Яких саме - зараз вирішують.

Теги: