У Черкасах відновлюватимуть монумент ЛенінаСуддя Київського апеляційного адміністративного суду Твердохліб В.А. зобов’язав мерію Черкас відновити пам’ятник В.І. Леніну «на попередньому місці і в попередньому стані», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на i-pro.kiev.ua.

Про це йдеться у постанові суду від 2 серпня 2012 року. Таким чином Київський апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції за позовом Миколи Гуриненка про поновлення одіозного монумента на колишньому місці. Міська влада готується подати касацію у Вищий адміністративний суд України.

Земля, де суд вимагає відновити пам’ятник тоталітарному вождю, перебуває вже не на балансі міста. «Що ж до відновлення монумента «у попередньому стані», то всі рештки Леніна та постаменту роздроблені. Тому відновлення потребуватиме дуже великих коштів з міського бюджету, котрі доцільно було б використати на більш необхідні для міста речі, – переконаний керуючий справами Черкаського міськвиконкому Микола Сергійович Кудрявцев .


Демонтування пам’ятника відбувалось за гроші спонсорів.

У грудні 2011 року Соснівський районний суд м. Черкаси під головуванням судді Павла Євтушенка прийняв постанову про відновлення пам’ятника Леніна на колишньому місці і в попередньому стані. Позов подав Микола Гуриненко. Після цього міська влада подала апеляцію у Київський апеляційний адміністративний суд, який лишив без змін рішення суду першої інстанції.

Теги: