Глава УГКЦ висвятив церковнослужителів для Молдови4 листопада у Патріаршому соборі Воскресіння Христового глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав висвятив шістьох піддияконів у диякони, одного з них – диякона Ігоря Лепського – спеціально для служіння у Молдові, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Католицький оглядач.

Взяти участь в урочистостях у Патріаршому соборі з Кишинева спеціально прибув римо-католицький єпископ Антоній Коша, який опікується всіма католиками в цій країні, зокрема українцями греко-католиками.

«Він прибув до нашого храму, щоб під час Літургії отримати чергового священнослужителя для греко-католиків у Молдові», − сказав глава УГКЦ про присутність владики Антонія.

Новопоставленими дияконами тішиться, каже він, перш за все, Київська архиєпархія. «Дякуємо вам, що ви залишили впорядковані галицькі парафії і прийшли служити тут: у Центральній та Східній Україні. Дякуємо вашим дружинам, які пустилися за вами», − звернувся глава УГКЦ до новопоставлених дияконів та їхніх рідних.

Владика Антоній у свою чергу подякував за дар священнослужителя, який Українська Греко-Католицька Церква передала Молдові.

«Наші вірні греко-католики істинно дякують вам і запрошуємо вас якомога швидше відвідати нашу паству і рукоположити диякона Ігоря в пресвітери. У майбутньому ми хочемо підтримувати і розвивати католицьку віру на молдовській землі. Хочемо, щоб там було якомога більше священиків, тому нам ваше покровительство дуже потрібне. Тож, просимо залишатися поруч з нами й допомагати нам у наших потребах.», − звернувся він до Святослава.

Теги: