Народний депутат України наполягає на запрошенні Патріарха Варфоломія і Папи Франциска на святкування хрещення Київської РусіНародний депутат України, колишній голова постійної комісії Київської міської ради з питань культури та туризму Олександр Бригинець звернувся до Президента України В.Януковича з проханням запросити до України на святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі Вселенського Патріарха Варфоломія та Папу Римського Франциска, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на блог чиновника.

"На жаль, з програми святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі-України, яку я маю, не визначається, що на святкування запрошені згадані особи", - пише депутат у своєму блозі.

Відповідно до Указу Президента України В.Януковича про «Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі» проведення урочистих заходів відбудеться в липні 2013 року у місті Києві.

"На моє переконання, присутність на святкуванні найвпливовіших представників нинішнього релігійного світу зробить святкування цікавим для всієї планети. А також підвищить загальний статус України та сприятиме інтеграції України до європейського співтовариства", - продовжує О.Бригинець і зауважує: "Хоча на сьогодні ведеться широка дискусія щодо того, яку дату хрещення Київської Русі-України актуальніше святкувати: з часу хрещення Русі Аскольдом, що відбулося уже понад 1150 років, чи хрещення Володимиром – 1025 років тому, на мою думку обидві дати актуальні".

На його думку, хрещення відбулося і тоді, і тоді. "В будь-якому випадку - це великі події, адже найсильніша держава Середньовіччя – Київська Русь-Україна - приєдналася до християнських держав. Як на мене, ці події не втратили своє потужне геополітичне значення до цього часу".

Теги: