24 квітня в Адміністрації Президента України відбулася зустріч Віктора Януковича з Патріархом Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофілом ІІІ, організаторами та учасниками ІІІ Київського міжконфесійного форуму, що проходить у Києві, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Президент привітав зусилля керівників релігійних і світських громад щодо пропагування в суспільстві толерантності, людських цінностей незалежно від віросповідання та етнічної приналежності. Глава держави також наголосив, що в сучасних умовах релігія сприяє консолідації народів Європи, а також багатьох інших народів на всіх континентах світу.

Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ, у свою чергу, зазначив, що Київ став місцем, де відбувається конструктивний діалог «релігій». «Український народ, прочани з України для нас стали рідними, а Київ - можна вважати для нас другим Єрусалимом», - підкреслив Патріарх, розповідаючи про свої враження від відвідин Києво-Печерської лаври.

У зустрічі також взяли участь керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній, депутат Національної Асамблеї Тунісу, віце-президент комітету з прав людини і міжнародних відносин Фатма Гарбі, голова Світової ради сикхів Сатпал Сингх, генеральний секретар Європейської ради релігійних лідерів Віллумстад Стейн, головний рабин Туреччини Ісак Халева, директор Відділу з міжнародних і міжцерковних зв'язків Православної Церкви Америки Леонід Кішковський, народний депутат України, директор Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії Олександр Фельдман.

Теги: