Сімейне щастя українців тріщить по швах. Фахівці підрахували, що нині на 10 шлюбів припадає 6 розлучень. Такі цифри роблять Україну одними з європейських лідерів за нестійкістю шлюбів, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рomisna і ТСН.

Серед причин розлучень найчастіше вказують на невирішені житлові та матеріальні проблеми, а також морально-психологічні аспекти. Шлюби в Україні дедалі частіше не витримують і 3-4 років. Розлучаються переважно люди віком до 30.Психологи закидають молодому поколінню безвідповідальне ставлення до родини.

Розлучені молоді люди знаходять аргументи у відповідь: мовляв, розлучення – цілком сучасна форма вирішення проблем. Адже жити разом, "бо треба" – це спадок архаїчного світогляду.

"Мої батьки, коли дізналися, що я розлучаюся, вирішили що я з'їхала з глузду. Як так? Щось не подобається – терпи! Чому я маю терпіти такі, такі і такі речі, якщо я поговорила – це нічого не дало?", - не розуміє розлучена після року шлюбу Лілія. Та додає, що не змінила б рішення, навіть якби вже мала дітей.

Фахівці вважають, що розлучення надто часто трапляються суто через надмірний егоїзм і невміння поступатися один одному. Тоді як щасливий союз неможливий без любові, довіри та взаємних компромісів.

В Інституті демографії, тим часом, не квапляться бити на сполох. Кажуть, що високий рівень розлучень в Україні відбиває насамперед високий рівень зареєстрованих шлюбів. Тоді як безліч людей у всьому світі віддають перевагу шлюбу неофіційному.

Теги: