Київський Патріархат закликає Предстоятеля УПЦ (МП) «не піддаватися незаконному тиску» піти у відставкуУ зв’язку з отриманням інформації "про тиск, який, з використанням ситуації навколо зникнення двох черниць Покровського монастиря м. Києва і з елементами шантажу, зараз нібито чиниться певними силами і особами на митрополита Володимира (Сабодана) з метою змусити його подати прохання про відставку з посади Предстоятеля УПЦ МП", прес-центр Київської Патріархії з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета зробив сьогодні заяву, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

"Якщо ця інформація відповідає дійсності і на митрополита Володимира (Сабодана), як це вже було кілька разів раніше, чиниться тиск з метою змусити його подати у відставку з посади Предстоятеля УПЦ (МП) – Київський Патріархат закликає митрополита Володимира в жодному разі не піддаватися цьому незаконному тиску", - говориться у заяві.

"Ми також закликаємо єпископат УПЦ (МП), у разі, якщо під тиском таке прохання буде все ж таки підписане митрополитом або оголошене від його імені, – не задовольняти його як не добровільне".

Крам того, Київський Патріархат закликає Президента і державу "перевірити достовірність інформації про тиск і у разі її підтвердження – захистити Предстоятеля УПЦ (МП) і очолювану ним Церкву від неправомірного втручання у статутну діяльність, адже таке втручання несе загрозу церковному та суспільному миру, викличе обурення та протистояння, що може стати особливо неприємним напередодні святкування 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України".

Фото Фейсбук

Теги: