Єпископи УПЦ КП і УГКЦ спільно пом’янули жертв Волинської трагедії 1943 року6 липня у с. Павлівка Іваничівського деканату молитовно пом’янули жертв Волинської трагедії 1943 року. Богослужіння проведено в рамках громадської ініціативи Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки (СНУ) та Українського католицького університету, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Заупокійні літії на польському та українському кладовищах відправив митрополит Луцький і Волинський Михаїл з УПЦ Київського Патріархату у співслужінні з деканом протоієреєм Ярославом Мельничуком та іншим духовенством. До молитви долучились єпископ УГКЦ Йосафат-Олег, священик РКЦ із Володимира, вчений, політичний і громадський діяч Ігор Юхновський, депутат Європарламенту Павло Коваль, член Головної ради Об’єднання українців у Польщі Мирослав Чех, ректор СНУ Ігор Коцан, представники громадськості.

«Не варто ховатися за віру чи національність, виправдовуючи свої гріховні вчинки. Перед Богом ми рівні... Гріх людиноненависті підштовхує робити погані вчинки, які спотворюють задум Божого творіння і навіть спонукає до людиновбивства. А хто є людиновбивцею? Диявол!.. Нема виправдання тим, хто вчинив людиновбивство, бо він заподіяв недобре Самому Богові, відібравши життя у ближнього... Нехай заповідь любові до Бога надихає нас прощати. І ми сьогодні просимо прощення за всіх», – сказав митрополит Михаїл.

Теги: