У п’ятницю, 13 грудня, зі сцени київського Євромайдану вперше виступив священик Української Православної Церкви (Московського Патріархату). Клірик Спасо-Преображенського собору в Києві та редактор сайту “Київська Русь” протоієрей Андрій Дудченко розповів про позицію Предстоятеля УПЦ митрополита Київського і всієї України Володимира щодо ситуації в країні та прочитав звернення до людей доброї волі в Україні, під яким вже поставили підписи 17 священнослужителів, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

“Сьогодні святкуємо день апостола Андрія Первозваного, який приніс, за переданням, світло Христової віри на нашу землю, поставив хрест та провістив, що тут буде багато церков та віра примножиться. А віри Христової не може бути там, де немає правди”, — сказав священик.

Він повідомив, що після жортокого розгону мирного пікету у ніч на 30 листопада в усіх храмах УПЦ (МП) за розпорядженням митрополита Володимира відправляють молебні за примноження любові та подолання ворожнечі.

Священик УПЦ (МП) зі сцени Євромайдану розповів про позицію митрополита Володимира та прочитав звернення до людей доброї волі"У ту суботу, коли на Майдані розігнали хлопців і дівчат, наш Предстоятель митрополит Володимир звернувся до всіх священиків нашої Церкви із закликом молитися про примноження любові та подолання ворожнечі. У цьому церковному чині, який за наказом митрополита Волидимира має служитися впродовж усіх днів Різдвяного посту, є слова із послання апостола Івана Богослова, де сказано, що діти світла і діти темряви пізнаються за так: “Усякий, хто не творить правду, не є від Бога, як і той, хто не любить брата свого”.

Протоієрей Андрій Дудченко також нагадав, що й перед подіями 11 грудня, коли правоохоронці намагалися вночі “зачистити” Євромайдан, Предстоятель УПЦ від імені Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій закликав діючу владу не застосовувати силу проти мирних громадян, прислухатися до вимог народу, відпустити неправедно затриманих, провести розслідування сутичок та покарати винних, а також почати конструктивний діалог.

Священик також зачитав послання до усіх людей доброї волі від групи священнослужителів УПЦ, в якому підтримуються цінності християнської Європи, а учасників мирного спротиву закликають не піддаватися на будь-які провокації та сценарії насильства.

Фото risu.org.ua, an.crimea.ua

Теги: