Баптисти посилюють місіонерство серед європейців та українських заробітчан1 лютого відбулася зустріч комітету Зовнішньої місії Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів, присвячена місіонерській роботі в Європі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт баптистів України.

Зустріч проводилася на базі Української баптистської теологічної семінарії під головуванням заступника голови ВСЦ ЄХБ І.О.Бандури, керівника комітету Зовнішньої місії П.Я.Унгуряна та регіонального заступника голови ВСЦ ЄХБ, старшого пресвітера Львівського ООЦ ЄХБ І.М.Романюка.

Брати і сестри з 11 областей України обговорювали можливості благовістя європейцям. Першим напрямком роботи на європейській території було визначено співпрацю з національними баптистськими союзами Європи. Баптистські союзи Хорватії, Сербії, Боснії і Герцеговини та Болгарії вже запрошують українських баптистів до співпраці. А роботу з баптистськими союзами Румунії та Португалії вже налагоджено.

Другий напрямок роботи - це праця серед українських заробітчан. Тут учасники засідання окреслили 2 підходи. Перший – готувати та мотивувати до благовістя заробітчан-християн, які лише планують їхати на роботу за кордон. Також заплановано контактувати з віруючими, які вже давно працюють в інших країнах, підтримуючи їх духовно та спонукаючи і їх до місіонерської роботи серед земляків.

Додатковий підхід – відправляти місіонерів, які могли б займатись благовістям безпосередньо у країнах Європи. Зокрема, таке служіння вже розпочате або готується в Чорногорії, Португалії, Італії, Чехії, Польщі, на Балканах, в Іспанії та Франції.

Під час зустрічі учасники домовились, що варто створити щось на зразок "паспорту Європи" для ефективнішої організації місіонерської праці; надрукувати спецвипуск місіонерського бюлетеня "Горизонти місії" для широкого інформування українців про місіонерські поля в Європі та ініціювати публічні молитви за Україну в містах Європи, де є українські християни.

Теги: