Освячено новий храм УАПЦ(о) в Києві21 вересня, в день храмового свята Різдво-Богородичної парафії м. Києва, відбулося освячення нового дерев’яного храму Різдва Пресвятої Богородиці в столичному районі Совки, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, зареєстрованої як УАПЦ(оновлена).

Освячення храму звершив архиєпископ Харківський і Полтавський Ігор (Ісіченко), під юрисдикцією котрого перебуває парафія Різдва Пресвятої Богородиці.

У проповіді архиєпископ вказав на приклад стійкості у вірі праведних Йоакима й Анни, нагородою котрим стало народження Богом обраної Вседіви Марії. Цей приклад застерігає від нетерплячости, невміння наполегливо працювати, не чекаючи на миттєвий ефект. Владика подякував парафіянам Києва за збереження центру УАПЦ після розколу.

Архиєрейськими грамотами було нагороджено головного архітектора проєкту та благодійників. Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка подарував парафії ікону Пресвятої Богородиці й подякував Церкві за душпастирську допомогу. Відбулося святкове прийняття в парафіяльній трапезній, на якому громаду привітали учасники спільноти «Віра і світло», капеланом якої є о. Валерій Копійка, настоятель церкви.

Теги: