Священик УАПЦ(о) побував на прийомі у грузинського ПатріархаЗ 16 по 23 жовтня 2014 р. тривала перша єпархіяльна проща до Грузії та Вірменії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на  сайт Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, зареєстрованої як УАПЦ(оновлена).

Духовну опіку над нею здійснював протоієрей Димитрій Присяжний. За цей час 20 учасників прочанської подорожі відвідали храми та монастирі Східної Грузії.

18 жовтня священик Димитрій Присяжний співслужив літургію в соборі (фіоні) Успіння Пресвятої Богородиці, де зберігається хрест Святої Ніни, а також чесна голова апостола Фоми. Того ж дня священик Димитрій був присутній на всенішній службі у Патріаршому соборі Самеба Святої Трійці.

19 жовтня відбулася одноденна подорож до Вірменії з відвіданням Єревану, Ечміядзину та монастирів на березі озера Севан.

22 жовтня в Патріаршій резиденції у Тбілісі священик Димитрій був присутній на прийомі у грузинського Патріарха Іллі ІІ, передав йому подарунки духовного змісту, а також прохання молитися за український народ. Патріарх запевнив у щирій молитві за Україну та її народ і наостанок подав священику Димитрію своє архипастирське благословення.

23 жовтня група повернулася в Україну.

Теги: