4 березня 2015 року з нагоди 200-річчя священика Михайла Вербицького, композитора, автора державного гімну України, у Перемишлі та Млинах (Польща) проходять урочисті заходи під патронатом Президента Польщі Броніслава Коморовського, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на І-pro.kiev.ua.

Зокрема, у межах урочистостей відбулася панахида біля могили греко-католицького священика Михайла Вербицького. Панахиду очолив глава УГКЦ Верховний архієпископ Святослав у сослужені владик та духовенства. Під час панихиди виступили хори «Журавлі», молодіжний хор ім. М. Вербицького, «Намисто» та кафедральний хор з Перемишля під диригуванням Ярослава Вуйціка.

Окрім того, відбувся концерт музики отця Михайла Вербицького в соборі Святого Івана Хрестителя у Перемишлі, за участю глави УГКЦ блаженнішого Святослава, владик, духовенства, запрошених гостей та вірних.

Після виступів владика Іван (Мартиняк), архиєпископ і митрополит Перемишльсько-Варшавський, розповів про священиче життя о. Михайла Вербицького, повідомляє сайт УГКЦ.

Теги: