Конференція у Галичі «констатує початок формування структурно-юридичних передумов до узаконення патріаршого статусу УГКЦ»27 березня 2015 р. в м. Галичі (Івано-Франківська обл.) було проведено учительсько-учнівську науково-краєзнавчу конференцію «Андрей Шептицький: право на безсмертя». Її організаторами виступили відділ освіти Галицької РДА та районний методичний кабінет. Захід проведено за сприяння Національного заповідника «Давній Галич», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рrostir.museum.

У роботі конференції взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, науковці та педагоги. Від державних органів влади присутніх привітали голова Галицької районної ради Петро Стрембіцький та заступник голови Галицької РДА з гуманітарних питань Микола Попович. Від духовенства – декан Галицький УГКЦ о. Ігор Броновський.

Подія передбачала  пленарні та секційні засідання.

Резолюція учительсько-учнівської наукової конференції «Андрей Шептицький: право на безсмертя», зокрема, відзначає: "в світлі зміни структури Української Греко-Католицької Церкви констатуємо початок формування структурно-юридичних передумов до узаконення патріаршого статусу УГКЦ, ідея чого була започаткована Андреєм Шептицьким".

Теги: