Глава УГКЦ закликав до перемир’я у зоні АТО на час Великодніх свят5 березня, у Квітну (Вербну) неділю, вулицями столиці України пройшла Хресна хода за мир в Україні, яку очолив глава Української Греко-Католицької Верховний архієпископ Святослав. Він закликав до перемир’я на час Великодніх свят, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Наприкінці ходи Предстоятель УГКЦ зазначив, що хресний хід було звершено вулицями і майданами «нового Єрусалиму» – Києва. "Якщо серед усіх київських гір ми б сьогодні хотіли віднайти новоєрусалимську Голгофу, то цей пагорб на вулиці Інститутській і можна назвати українською Голгофою", - сказав Святослава, маючи на увазі загибель на цьому місці Небесної сотні.

"Так само як усіх нас щоденно об’єднує хресний шлях України, хресний шлях нашого народу. І ми тут стоїмо разом на цьому місці, яке скроплене кров’ю Небесної сотні", – зазначив він.

У Хресній ході взяли участь священики і віряни Української Греко-Католицької Церкви, священики Римо-Католицької Церкви в Україні, представники духовенства Православних Церков.

"Ми всі сьогодні були об’єднані в молитві за мир. І саме тут, із серця «української Голгофи», ми просимо в нашого розп’ятого Спасителя миру для України. Ми сьогодні просимо про Боже милосердя над нами, щоб так як страсті, смерть і воскресіння нашого Спасителя стали примиренням Бога і людей, щоб наша молитва була вислухана і запанував у нашій країні Божий мир", – наголосив на завершення глава УГКЦ.

Окремо глава Української Греко-Католицької Церкви підтримав заклик Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні до перемир’я на час Великодніх свят. "Переконаний, що це конкретний практичний крок, який ми разом можемо виблагати у всіх, до кого належить це виконати. Просімо, аби зупинення вогню хоча б упродовж цього свята було зародком майбутнього тривалого миру, закінченням кровопролиття на нашій багатостраждальній, але Божій українській землі", – наголосив він.

Глава УГКЦ висловив переконання, що й інші глави Церков і релігійних організацій України підтримають такий заклик.

Теги: