106 родин героїв Небесної сотні отримали з рук Патріарха Філарета нагороди4 липня 2015 року у Михайлівському Золотоверхому соборі Патріарх Філарет очолив заупокійну панахиду за героями Небесної сотні. Йому співслужив намісник Михайлівської Золотоверхої обителі, керуючий справами Київської Патріархії єпископ Вишгородський Агапіт, а також братія монастиря у священному сані, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Після молитви представники 106 родин героїв загиблих під час подій Революції гідності отримали з рук Предстоятеля Київського Патріархату церковні медалі "За жертовність і любов до України". Також кожна родина отримали квіти та книгу "Майдан. Революція Гідності".

Представники громадської організації «Об’єднання родин "Небесної сотні" і родичі полеглих подякували Патріарху Філарету і єпископу Агапіту за те, що Церква пам’ятає і молиться за тих, хто віддав своє життя за волю і незалежність України.

Місце для нагородження обрано невипадково, адже саме Михайлівський монастир став захистом та прихистком для учасників Революції гідності взимку 2013-2014 років. Саме до Михайлівського монастиря у лютому 2014 року після розстрілів на вулиці Інститутській були привезені тіла загиблих учасників Євромайдану.

Теги: