Глава Болгарської Церкви та високопосадовці взяли участь у нагородженні волонтерів медалями УПЦ КП10 вересня 2015 року в урядовій резиденції "Бояна" у місті Софія у Болгарії відбулося урочисте прийняття Посольства України в Болгарії з нагоди відзначення 24 річниці Незалежності України. Під час урочистостей з благословення та за дорученням Патріарха УПЦ КП Філарета посол України у Болгарії Микола Балтажи вручив нагороди активним болгарським та українським волонтерам церковні медалі "За жертовність і любов до України", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

У заході взяли участь заступники голови Народного зібрання Республіки Болгарія Дмитро Главчев та Красимир Каракачанов, колишній Президент Пьотр Стоянов, колишній прем’єр-міністр Філіп Дімітров, Патріарх Болгарський та митрополит Софійський Неофіт, депутати парламенту, бізнесових, наукових, освітніх, культурних кіл, ЗМІ, української діаспори, а також посли багатьох іноземних держав.

У виконанні камерного хору Болгарської академії наук пролунали гімни України та Болгарії.

Виступаючи перед присутніми, посол Микола Балтажи наголосив на героїчній боротьбі українського народу за суверенітет і територіальну цілісність нашої держави на тлі анексії Криму та військової агресії з боку Російської Федерації. Було акцентовано на тісних історичних та культурних зв’язках, традиційних дружніх відносинах між Україною та Болгарією, а також висловлено вдячність дипломатичному корпусу та болгарським представникам за послідовну підтримку України.

Нагородження болгарських волонтерів стало можливе стараннями парафіян Української Православної Церкви Київського Патріархату, друзів Болграї в Україні родини Ростислава Мартинюка та Соні Дімітрової-Мартинюк.

Теги: