На Рівненщині парафіянам УПЦ (МП) і УПЦ КП не вдалося домовитися про почергове богослужінняПрихильникам Московського та Київського патріархатів не вдалося домовитися про вихід з конфліктної ситуації за Свято-Успенський храм у селі Птича Дубенського району, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

Сторони майже півдоби вели переговори, мали два сценарії виходу з кризи, але так не змогли порозумітися. Прихильники Київського Патріархату просили звільнити храм, погоджувалися на почергове богослужіння та просили його закрити на тиждень. За цей час мали намір знайти порозуміння.

Прихильники УПЦ (Московського Патріархату) запропонували дати гарантії, щоб храм більше не будуть захоплювати. "Наші парафіяни покинуть церкву, якщо релігійна громада УПЦ Київського патріархату погодиться на будівництво нового храму, в якому здійснюватимуть богослужіння. Громада УПЦ бере на себе зобов'язання допомогти їм у цьому. Також на цей час передасть молитовний дім", — наголосив священик Анатолій, благочинний Дубенського благочиння УПЦ (МП).

Досягнути компромісу не вдалося. Тож до ранку біля храму залишаються чергувати прихильники обох конфесій та підрозділи поліції. У храмі залишилося голодувати до десятка прихильників УПЦ (МП).

Напередодні прихильники Київського та Московського Патріархатів у селі Птича почали домовлятися щодо почергового богослужіння у храмі.

Відкритого протистояння в селі Птича немає. Як повідомив 20 грудня заступник начальника головного управління Національної поліції Віталій Заславський, на місці третю добу чергують поліцейські.

“Нам вдалося уникнути відкритих сутичок. Захоплення храму бійцями „Правого сектора“ не було. Вони приїхали, але в конфлікт не втручалися”, — наголосив Віталій Заславський.

Глава УПЦ митрополит Онуфрій закликав молитися за потерпілих парафіян громади УПЦ (МП) в селі Птича, а рівненський митрополит Варфоломій попросив Президента України захистити віруючих, повідомляє сайт УПЦ.

Народний депутат з фракції "Опозиційний блок" Вадим Новінський звернувся до глави МВС України Арсена Авакова і генпрокурора Віктора Шокіна з проханням проконтролювати розслідування інциденту. А уповноважений МЗС РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов зажадав від ООН, ОБСЄ та інших міжнародних організацій дати правову оцінку діям екстремістських організацій на Україні, повідомляє Newsru.

Теги: