У Києві вперше пройшло засідання наглядової ради Європейського християнського політичного руху19 лютого у Києві відбулося засідання Наглядової Ради ECPM (АС European Christian Political Movement, Європейський Християнський Політичний Рух), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на прес-службу Християнсько-Демократичного Союзу.

Засідання розпочалося з молитви почесного голови Християнсько-Демократичного Союзу (ХДС) Володимира Стретовича та розгляду листа до братньої партії Нідерландів ChristenUnie. Звернення до побратимів християнських демократів містить прохання допомогти покращити імідж України, організувати позитивну інформаційну кампанію у зв’язку із запланованим референдумом у Нідерландах «Україна-Європейський Союз» у квітні ц.р.


Члени Наглядової Ради ЕСРМ запевнили партійців-українців, що сам факт проведення такого референдуму для всіх членів ЄС став несподіванкою і не матиме суттєвого впливу на ухвалення рішення про надання Україні статусу асоціативного члена ЄС. Зокрема, говорилося, що референдум організований противниками, а хвилювання українців є безпідставними, адже, за їх словами, насправді в Нідерландах прихильників асоціації України в ЄС набагато більше.


Під час робочої наради було обговорено наступні питання порядку денного: Стратегічний документ для ЄС із зауваженнями від членів ЕСРМ; дата наступної Генеральної Асамблеї ЕСРМ, а також ситуація з біженцями в ЄС.


Нагадаємо, що партія Християнсько-Демократичний Союз є членом ЕСРМ з 2009 року, Володимир Стретович був у складі керівного органу цієї європейської організації, а з 2013 року є членом Наглядової Ради ЕСРМ.


У засіданні АС ЕСРМ взяли участь християнські демократи з Бельгії, Латвії, Естонії, Румунії, Нідерландів та України: Kris Vleugels, Mareks Raups, Peeter Vosu, Maria von Oost. Також вперше до членів АС ЕСРМ приєдналася депутат Румунського парламенту Florica Cherecheş, а Peeter Vosu був першим президентом ЕСРМ.

Теги: