Українцям Канади презентували діяльність капеланів УГКЦ в зоні АТО22 грудня 2016 року о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, у рамках офіційного візиту до Канади, відвідав Інститут східнохристиянських досліджень імені митрополита Андрея Шептицького в Університеті святого Павла в Оттаві (Канада), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

За сприяння виконавчого директора Інституту протоєрея Петра Галадзи, було проведено зустріч зі студентами та місцевою інтелігенцією української діаспори. На захід також прибули міністр оборони Канади попереднього уряду Джейсон Кенні, Надзвичайний і Повноважний посол України в Канаді Андрій Шевченко, перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій.

Вечір розпочався з перегляду фільму «Капелани», а потім о. Любомир Яворський представив присутнім діяльність Департаменту у справах душпастирства силових структур України, розповів про служіння військових капеланів УГКЦ в зоні АТО, відповідав на питання, які цікавили учасників заходу.

«Зустріч була теплою, нас гарно приймали, а фільм створив велике враження на всіх присутніх у залі», – ділиться враженнями о. Любомир.

Посол України Андрій Шевченко висловив подяку військовим капеланам УГКЦ за їхнє служіння і посвяту.

Зі словом виступив також депутат Андрій Парубій. Перший заступник голови ВРУ зазначив, що сьогодні українська армія переживає реформи, однією з яких є створення Інституту військового капеланства. Він висловив своє позитивне ставлення до таких змін в українських силових структурах і відзначив важливість капеланського служіння. «Завдяки сильному духові наших воїнів, який підтримують у них військові капелани, армія йде до перемоги, стає сильною і міцною», – наголосив Андрій Парубій.

На завершення зустрічі гості отримали в подарунок книгу  о. Андрія Зелінського «Соняхи», а також диски з фільмом «Капелани».

Офіційний візит о. Любомира Яворського до Канади триватиме до кінця лютого. На цей час заплановано відвідини греко-католиків Канади, а також зустрічі з представниками влади.

Теги: