У Мінську під час засідання Контактної групи українська сторона нагадала про звернення від українських освітян і науковців з проханням звільнити з полону "ДНР" релігієзнавця Ігоря Козловського, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Radiosvoboda.org.

"Також ми нагадали про звернення від українських освітян і науковців до представників ОРДО з проханням терміново звільнити релігієзнавця І. Козловського і що ми чекаємо відповіді на це. Пройшлися по прізвищам всіх заручників, які потребують термінового медичного догляду. Більше деталей і подробиць не буде - чекаємо відповіді на нашу ініціативу. Дуже хочеться результату і позитивних новин", – написала Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook за підсумками засідання уповноважена Президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі

Наприкінці січня бойовики "ДНР" затримали 60-річного вченого-релігієзнавця, професора Ігоря Козловського. Він ані на день не виїжджав із Донецька з самого початку конфлікту – доглядав за своїм тяжкохворим сином, прикутим до інвалідного візка. Ігор Козловський, окрім занять науковою діяльністю, був одним з активних прихильників мирного співіснування в Україні парафіян різних церков.

Теги: