Матері та дружини українських заручників написали листи главам УПЦ (МП) та РПЦМатері і дружини заручників напередодні Великодня написали листи главам Української Православної Церкви (Московського Патріархату) владиці Онуфрію та Російської Православної Церкви владиці Кириллу з проханням посприяти звільненню їхніх рідних до Пасхи, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

“Мами і дружини заручників найбільше мріяли зустріти світле свято Воскресіння Христового вже зі своіми дорогими хлопцями. Ці згорьовані жінки щиро вірили, що якщо всі сторони впереддень Пасхи публічно пообіцяли звільнити заручників — то так і буде... Сьогодні мами і дружини направили відкритого листа до настоятелів Православноі церкви МП з одним проханням: нагадати тим, від кого залежить звільнення заручників, що віра — це не свічку в церкві поставити на свято. Це милосердя. Це дотримання заповіді: не збреши. Це вчинок. Це гуманізм і людяність”, — йдеться у листі за підписом Алли Макух, керівника Всеукраїнського руху матерів та родичів учасників АТО "Берегиня" (Дніпропетровськ).

Напередодні, 27 квітня, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що представники “ЛНР” та “ДНР” на зустрічі підгрупи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи в Мінську зірвали обімін заручниками у форматі “25 на 50”.

"На зустрічі в Мінську зрив переговорів щодо звільнення заручників з боку ОРДЛО, які так і не дали нам відповіді на наші пропозиції, а зараз вимагають амністувати причетних до терактів в Одесі та Харкові", - повідомила І.Геращенко.

На сьогодні у полоні бойовиків у Донецькій та Луганській областях перебуває 115 громадян України.

Нагадаємо, 20 квітня прес-секретар українського представника у Тристоронній контактній групі Дарка Оліфер повідомила, що Україна очікує звільнення 25 заручників на Донбасі напередодні Великодня.

Теги: