УПЦ КП провела у Токіо IV мегамарш у вишиванках22 травня 2016 року за ініціативи спільноти українців в Японії «Краяни» в Токіо відбувся традиційний четвертий мегамарш у вишиванках. Захід відбувся за підтримки Посольства України в Японії, місії Української Православної Церкви Київського Патріархату, а також представниками українського бізнесу в Японії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Захід відбувся в центральному районі столиці Японії – Ґінза. Метою заходу була популяризація та ознайомлення громадян країни “сходу сонця”, з українською культурою, національним одягом, піснями, а також об’єднання української спільноти в Японії.

В заході взяло участь близько 150 учасників, серед яких були українці, японці, американці та громадяни інших країн. Яскраві кольори вишиванок, віночків та українських прапорів замайоріли центром Токіо.

Парад підтримали не лише проживаючі в Японії українці, але й дипломатичний сектор Посольства України в Японії та надзвичайний УПЦ КП провела у Токіо IV мегамарш у вишиванкахта повноважний Посол Ігор Харченко. Також брав участь у параді посол Японії в Україні у 2011–2014 роках пан Сакато Тоїчі.

На святі були представлені вишиванки з різних регіонів України. По закінченню параду в парку Ґінза після виконання гімну України, учасники затанцювали українських танців. До вивчення українських танців також радо приєднувались і японці та гості заходу.

У Токіо мегамарш у вишиванках вперше відбувся у 2013 році. Наступні марші вже традиційно проводяться маршрутом, який пролягає центральними районами Токіо: починається в фешенебельному районі Ґінза і пролягає до центрального парку Хібія поруч з імператорським палацом.

Теги: