Поліція затримала капелана УГКЦ, який намагався вивезти з Донеччини зброю На посту поліції Мангуш, Донецька обл., під час огляду мікроавтобуса у пасажира виявили п'ять гранат та 2 РПГ. Власником арсеналу зброї виявився священик. Керівництво УГКЦ засудило дії свого капелана і обіцяє покарати його, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на 5.ua і сайт УГКЦ.

Священик прямував з Волновахи у Чернівецьку область попутним транспортом, розказав начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"Курьёз сегодняшнего дня. Мангуш. Стационарный пост полиции. При осмотре микроавтобуса у пассажира обнаружили пять гранат и 2 РПГ. Владелец арсенала - священник, 1969 года рождения. Сегодня направлялся из Волновахи в Черновицкую область на попутках. Вот много видел в своей жизни, но такое - впервые. Говорит - везу на память от военных. Ну зачем батюшке такие "сувениры"?" -- написав В. Аброськін на сторінці у Facebook.

Факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Єпископ Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, зробив заяву щодо затримання військового капелана правоохоронними органами України. У ній, зокрема, говориться:

"Протоієрей Іван Гопко - військовий капелан, який уже два роки здійснює душпастирську опіку військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби, що виконують свій обов’язок захисту країни в зоні проведення АТО. Священнослужитель здійснював душпастирську опіку на передових позиціях, часто був під обстрілами, завжди залишаючись вірним і відданим ввіреній йому пастві – захисникам України.

Ми рішуче засуджуємо такі дії священика, які порушують євангельське вчення і соціальну доктрину Церкви, що забороняють священнослужителеві брати у руки зброю. Він також порушив Статут і Кодекс честі капелана.

Ми виступаємо за проведення чесного і незаангажованого розслідування. У разі доведення провини священик має понести справедливе покарання. Він також буде покараний відповідно до церковних законів. Крім того, у майбутньому йому буде заборонено здійснювати капеланське служіння".

Теги: