У прифронтовому Вугледарі Донецької області між мешканцями міста точиться суперечка, чи треба споруджувати церкву УПЦ (МП) у спальному районі міста, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Depo.ua.

Жителі зібрали 762 підписи проти будівництва нової церкви. Замість релігійної споруди люди просять побудувати дитячий спортивний парк, центр розвитку або щось корисне для молоді. Натомість прихильники будівництва разом зі священиками провели свої громадські слухання, на яких підтримали будівництво.

Міський голова Вугледара Андрій Сілич не бачить проблеми в церковному проекті і вважає, що вибирати патріархат, до якого буде належати церква, повинні священнослужителі.

18 березня 2016 року Вугледарський міська рада ухвалила рішення про надання Свято-Тіхонівской парафії УПЦ (МП) дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Як зазначають противники будівництва, дане рішення було винесено з порушенням чинного законодавства: на момент рішення земля перебувала у володінні магазину «Амстор». У земельному кадастрі також зафіксовано право власності на цю ділянку за власниками супермаркету.

Теги: