Японський буддистський чернець-миротворець виступить в Києві26 серпня в Інституті філософії імені Г.С. Сковороди НАН України відбудеться зустріч з відомим буддистським монахом Дзюнсей Тарасавою, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Дзюнсей Терасава — японський буддистський чернець-миротворець та учитель чернечого Ордена Ніппондзан Мьоходзі у Євразії.
Має багаторічний досвід чернечої миротворчої практики у Індії, Європі та у колишньому Радянському Союзі.

Терасава брав участь у щорічних сесіях Комісії ООН з Прав Людини у Женеві як представник Міжнародного Бюро Миру та є одним з радників Міжрелігійної Федерації Всесвітнього Миру (IRFWR).

Як один з провідних активістів ненасильницького руху в Європі кінця епохи холодної війни, Терасава-сенсей запропонував у 2004 році українським релігійним лідерам зробити спільну заяву заради захисту миру, ненасильства і життя в Україні. У день поминання загиблих на київському Майдані в 2014 році монах-миротворець ініціював багатоденну ходу миру у Київі та містах південно-східної Україні.

Адреса події: Київ, Трьохсвятительська, 4, Інституті філософії імені Г.С. Сковороди НАН, зала засідання вченої ради, 3-й поверх. Початок зустрічі заплановано на 10.30.

Фото wikipedia.org

Теги: