Понад 1500 бійців прийшли на військову прощу до Зарваниці, інша частина вирушила у прощу до Боснії та ГерцеговиниЩонайменше півтори тисячі українських вояків вклонилися Зарваницькій іконі Божої Матері на Тернопільщині. А бйці АТО із Калуша Івано-Франківської області вирушили у прощу до Боснії та Герцеговини, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Тernograd.te.ua і Вlitz.if.ua.

Кадрові військові, курсанти, ліцеїсти, нацгвардійці та прикордонники вишукалися на невеликому подвір’ї старої церкви у селі. До ікони прийшли військові різного віку, у різних чинах, холостяки та з родинами. “Кожен хоче помолитися, згадати щось, звернутися до Бога з якимось проханням. Помолитися за своїх побратимів, кого немає зараз ним”, – розповів заступник командира військової частини А1267 Олександр Верстюк.

Офіцер Тарас Тимків боронив Донецький аеропорт. Саме відтоді не знімає натільний хрестик, подарований матір’ю. “Бог помагає, я переконався в цьому особисто. Були такі моменти, я вважаю, Бог мені поміг”, – каже командир групи військових.

Майбутні моряки подолали довгий шлях з Одеси, щоб побувати на місці явлення Богоматері. Їхній капелан уже має досвід АТО. “Коли дивишся в лице смерті, не віруючих не існує. Через величезну кількість наших заходів, в тому числі і через прощу, ми стараємося накраще поміняти всередині середовище нашої армії”, – каже капелан Військово-Морських Сил отець Олександр Смеречинський.

У паломницькому марші поруч з військовими йдуть їхні дружини та діти. Вони прийшли, аби набратися сили, щоб чекати, підтримувати і розуміти своїх чоловіків, адже війна робить їх іншими. “Для того, щоб служити, треба вірувати в те, що ти робиш. Для чого ти це робиш – для своєї держави”, – пояснює офіцер Держприкордонслужби Роман Марченко.

Загалом це уже восьма військова проща до греко-католицької святині. Паломників-військовослужбовців щоразу більшає.

Тим часом  група бійців АТО із Калуша Івано-Франківської області виїхала у паломницький тур у містечко Меджугор'є, що у Боснії та Герцеговині.

До Меджугор’я здійснюють паломництво понад мільйон християн різних конфесій із усього світу. Перше явище явлення Богоматері чотирьом дітям тут відбулося 24 червня 1981 року. Явлення Діви Марії тривають й досі кожного дня, запевняють у Католицькій Церкві.

Теги: