На Вінниччині священика підозрюють у скоєнні смертельного ДТП, а на Черкащині священика засудили за підпільний нафтопереробний заводУ Ладижині Вінницької області правоохоронці затримали 56-річного священика УПЦ за підозрою у скоєнні смертельного ДТП. У ці ж дні суд покарав священика на Черкащині, який створив підпільний нафтопереробний завод, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на І-vin.info і Vikka.ua.

16 вересня у м. Ладижин водій збив насмерть 44-річного місцевого жителя, колишнього бійця АТО. Винуватець ДТП з місця події втік і був оголошений і розшук. Через два дні причетного до наїзду знайшли. За інформацією слідства, за кермом машини знаходився 56-річний житель Ладижина. Свою причитність до смерті АТОвця підозрюваний заперечив, хоча докази говорять про протилежне.

22 вересня побратим загиблого бійця Олександра Старусєва Віталій Корун на свій сторінці у «Фейсбук» написав, що винний у ДТП водій є служитилем православної церкви Московського Патріархату.

"Зловмисник, який збив його, з місця події втік. Очевидці розповідають, що тікаючи, злочинець ще раз переїхав вже лежачого «Сома». Номери автівки запам'ятали люди, через два дні втікача знайшли. Ним виявився місцевий священик Московського патріархату. Його «взяли» і відвезли до Вінниці, авто на штрафмайданчику", - йдеться в повідомленні.

В. Корун додав, що винуватиць смертельної аварії був п’яним. Побратим загиблого зазначає, що наразі ладижинські бійці АТО тримають цю справу на контролі, тому що вже були спроби з боку прокуратури «відмазати» священика від в'язниці.

За інформацією слідства, за кермом машини знаходився 56-річний житель Ладижина. На мікроавтобусі підозрюваного «Mercedes-Benz Vito» правоохоронці виявили сліди, які свідчать про причетність до наїзду на потерпілого.

Підозрюваний не заперечує, що проїжджав у цей час по дорозі, де сталась автопригода, але людини, каже, не збивав. Слідчі перевіряють цю інформацію. Вилучені речові докази направлені на експертизу, відкрито кримінальне провадження. Водію загрожує до 8 років позбавлення волі.

В іншому регіоні — на Черкащині — священнослужитель Свято-Михайлівської церкви у Смілі побудував підпільний нафтопереробний завод. Там він облаштував випуск неякісного газового конденсату і нафти.

Отця звинуватили у незаконному виробництві та зберіганні підакцизної продукції. І лише через рік суд ухвалив рішення – покарати винахідливого священика штрафом в 51 тисячу гривень.

Конфесійна приналежність служителя не повідомляється. У Смілянському районі зареєстровані дві Свято-Михайлівські парафії УПЦ (МП) і одна УПЦ КП.

Теги: