Священика УПЦ КП в США підозрюють у привласненні 500 тис. доларівСвященикові церкви Гумбольдт Парк у місті Чикаго, США, 55-річному Миколі Черватюку заборонили правити. УПЦ Київського Патріархату викреслила його зі списку священнослужителів. Отця підозрюють у привласненні $500 тис. Гроші належали його парафіянці Неллі Бріджмен, 93 роки, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Gazeta.ua.

"Жінку легко було обдурити. Має божевілля, — розповідає опікун пенсіонерки Роберт Харріс. — Від Неллі духівник отримав право розпоряджатися її землею у Техасі. Чеки жінки з Німеччини переводив у готівку. Великі суми переказував в Україну, встановило слідство. Черватюк запевняє, гроші йшли на будівництво іконостасу. Ми йому не віримо. Думаємо, вкладав їх у розвиток бізнесу. Є власником двох ресторанів і перукарні. На священика поскаржилися до суду графства Кук".

Микола Черватюк народився у Німеччині, виріс в Україні. Кілька років тому емігрував до Сполучених Штатів Америки.

"Усі звинувачення — надумані. Щороку Неллі мені давала 25 тисяч доларів. Кошти йшли винятково на її утримання", — каже отець.

Рахунки священика заморозили. Раніше Микола Черватюк опікувався парафіянкою 93-річною Марією Левченко. У грудні торік вона померла. Мала $20 тис. на банківських рахунках та нерухомості ­на $100 тис. Зараз з'ясовують, хто успадкував ці кошти.

Фото Facebook

Теги: