Для Синодального відділу соціального служіння та благодійності «Елеос-Україна» УПЦ Київського Патріархату перші місяці осені 2016 року стали насиченим в області міжнародних зв’язків, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Він виступив одним з організаторів Міжнародної художньої виставки «Міграція в Біблії», що пройшла з 25 вересня по 2 жовтня в м. Любліні (Польща).

Виставка відкрилась урочистою літургією в греко-католицькій Церкві Різдва Богородиці. На виставці презентували свої роботи художники України й Польщі, в котрих передані біблійні приклади міграцій та які заохочують до молитви за вимушених мігрантів. Був присутній співробітник Посольства України в Республіці Польща Микола Ярмолюк, а також співробітник прес-центру Київської Патріархії Володимир Яцульчак, який представив ікону написану власноруч.

Також відділ соціального служіння взяв участь в робочих зустрічах для налагодження роботи у сфері соціального служіння з міжнародною благодійною організацією INTERDIAK. Зустрічі відбулись 28-29 вересня в м. Чішині (Чехія). В ході зустрічей відбувся обмін досвідом та обговорено питання сумісного навчання, що дає в перспективі можливе навчання в сфері соціальної роботи для п’яти осіб. Також налагоджується співпраця з лютеранськими церквами України та Сілезії.

Крім того, відділ соціального служіння УПЦ КП взяв участь в роботі Конгресу ініціатив Східної Європи «Від кризи до свободи», що відбулась в м. Любліні (Польща) з 29 вересня по 1 жовтня. Лейтмотивом конгресу була тема примирення. Спікером на конгресі виступив заступник голови Синодального відділу соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату, голова правління «Елеос-Україна» протоієрей Сергій Дмітрієв.

Теги: