Главі УПЦ (Константинопольського Патріархату) подарували ікону Ісуса Христа, виготовлену з маленьких фото дітей українців28 cічня у храмі св. Андрія Первозваного Української Православної Церкви (Константинопольського Патріархату) у Савт-Бавнд-Бруку, Нью-Джерзі, США, було урочисто відзначено 70-ліття митрополита-предстоятеля УПЦ в США і діаспори владики Антонія (Щерби), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Novadoba.com.ua.

Архієрейську літургію служили митрополит Антоній і архієпископ Даниїл (Зелінський) у співслужінні великого числа священиків. На торжество прибули голова Консисторії Української Автокефальної Православної Церкви у Великобританії о. Богдан Матвійчук та о. Віталій Дерев’янко з Бельгії, генеральний консул України в Нью-Йорку Ігор Сибіга з дружиною і дочкою.

Владика Антоній подякував за вітання усім присутнім і зокрема хорові церкви, спів якого, на його думку, перевищує і рівнем виконання духовні співи великих і відомих храмів.

Після служби Божої відбувся урочистий обід, на якому владиці Антонію були вручені численні подарунки. Ведучий о. Василь Заверюха розповів про життєпис і церковне служіння владики Антонія.

Вітали владику представники парафій, українських установ і громадських організацій. Дарували переважно вироби місцевих мистців – Главі УПЦ (Константинопольського Патріархату) подарували ікону Ісуса Христа, виготовлену з маленьких фото дітей українцівкартини, вишивки, інші речі.

Михайло і Наталя Капелюхи, брат і сестра, подарували велику ікону Ісуса Христа, виготовлену з маленьких фотографій дітей православних закордонних українців.

Олександер Павликівський грав на саксофоні. Студенти семінарї св. Софії під керівництвом о.Тараса Науменка співали колядки, а також виконали жартівливу пісню, присвячену владиці Антонію. Приїхав з парафії св. Трійці у Бенсенвілі (штат Ілиной) танцювальний ансамбль «Горлиця» (керівники В’ячеслав і Тетяна Тіхонови), що посів друге місце у недавньому конкурсі українського танцю, у якому брали участь гурти з п’яти штатів. Гості виконали танець з традиційним вітанням хлібом і сіллю на українському рушникові.

Теги: