Глава УПЦ обговорив з послом Македонії державні, духовні та культурні взаємини між Македонією та Україною21 лютого митрополит Онуфрій, глава УПЦ (МП), прийняв у своїй резиденції на території Києво-Печерської лаври посла Республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Предстоятель і посол обговорили сучасний рівень державних, духовних та культурних взаємин між Македонією та Україною, загальне суспільне становище у світі.

Столе Змейкоскі розповів Онуфрію про діяльність Посольства його країни в Україні і напрями україно-македонських міждержавних відносин. Під час розмови також обговорювалось питання відновлення миру на сході України та миротворчих ініціатив у цьому процесі Македонії.

Митрополит побажав послу Господньої допомоги у його роботі, а також подальшого розвитку добросусідських україно-македонських взаємин.

Сайт УПЦ не повідомляє, чи торкалися сторони ситуації навколо Македонської Православної Церкви, яка з 1967 року рішенням Синоду Сербської Православної Церкви оголошена розкольницькою та неканонічною.

Теги: