Вітаючи дипломата, владика сказав, що між Одеською єпархією та Генеральним консульством Румунії в Одесі склалися багаторічні конструктивні відносини, спрямовані на зміцнення дружби та співробітництво двох сусідніх народів, об’єднаних єдністю православної віри.

Зокрема, він зазначив, що «у південних районах Одеської області проживає багато етнічних румунів, для духовного окормлення яких туди направляються священики, які добре знають традиції та культуру румунів та уміють звершувати богослужіння румунською мовою».

У відповідь Еміль Рапча сердечно подякував одеському архіпастирю за його турботу про духовні потреби румунської діаспори на Одещині та організацію прийому румунської делегації для молитви перед мощами святого великомученика і цілителя Пантелеімона. Також консул запросив митрополита Агафангела відвідати святині Румунії.

Протоієрей Чипріан Тудор, у свою чергу, також подякував митрополиту Агафангелу та підкреслив, що побувати у Свято-Успенському чоловічому монастирі Одеси та помолитися перед мощами преподобного Кукши Одеського було його давньою мрією.

На завершення зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Теги: