Зараз картина знаходиться на фінальній стадії написання сценарію та вже узгоджено основний склад знімальної групи. Режисером-постановником картини виступить триразовий володар премії Сезар Ів Анжело, а оператором — Сергій Михальчук.

"Наша основна мета — створити якісний історичний фільм для широкої аудиторії, зрозумілий глядачеві і в Україні, і у Франції, і в інших країнах. Також фільм продемонструє широкій громадськості виняткову роль, яку зіграла династія Ярослава Мудрого у французькому державотворенні", — зазначає продюсер проекту Єгор Олесов ("Незламна", "Сторожова застава", "Поліна").

Сюжет фільму заснований на історичному романі французької письменниці Жаклін Доксуа "Анна Київська, королева Франції". Це історія про київську княжну Анну — доньку Ярослава Мудрого, яка стала королевою та привнесла пору розквіту в історію Франції. "Історична постать Анни Ярославни сповнена величезної енергії, і сьогодні, як і 1000 років тому, приковує пильну увагу і нерідко стає предметом історичних суперечок в сучасній Європі. Наш фільм покликаний дати вичерпну відповідь щодо походження княжни Київської - королеви Франції", — наголошує продюсер проекту Оксана Мельничук.

Теги: