Перед богослужінням єпископа Симеона зустріли на території єпархіального управління меценат єпархії, президент МБФ «Солідарність» Олександр Петровський з родиною, голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов з дружиною, голова Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області Едуард Кріцин, голова служби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області Андрій Кульбач та інші гості.

Для богослужбового вжитку у храмі Олександр Петровський подарував євхаристійний набір, а Гліб Пригунов — напрестольний хрест.

Цього урочистого дня запрошений на святкування клірик Київської єпархії протоієрей Миколай Салабай подарував для храму мощовик з частичкою чудотворних мощей великомученика Димитрія Солунського.

У центрі Дніпра постав храм УПЦ КП

Під час молитви єпископ Симеон звершив дияконську хіротонію іподиякона Ігоря Іванова, випускника Київської православної богословської академії.

На богослужіння прийшов розділити духовну радість настоятель вірменського храму на честь св. Григора Лусаровича Тер Амазасп.

Після літургії єпископ Симеон подякував меценату єпархії Олександру Петровському з родиною за постійну підтримку Дніпропетровської єпархії та багато інших соціальних проектів, які втілює у життя МБФ "Солідарність".

Церква побудована у центральній історичній частині міста, де храми не будувались більше ста років.

Теги: