Під час розмови з американським митрополитом Тихоном владика Філарет розповів йому ситуацію щодо міжконфесійних та церковно-державних стосунків в Україні.

"Предстоятель Православної Церкви в Америці висловив слова підтримки українському народу та запевнив у своїй молитві за Українську Православну Церкву", - пише сайт УПЦ.

Цими ж днями відбулась зустріч митрополита Сарненського і Поліського Анатолія (Гладкого) з предстоятелем Антіохійської Православної Церкви патріархом Іоанном Х.
Митрополит Анатолій передав вітання предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія Антіохійському патріарху Іоанну та ознайомив з політичною ситуацією в Україні, розповів про служіння УПЦ в умовах збройного конфлікту на сході України. Владика Анатолій розказав також "про біль і сльози дітей України і всіх дітей світу, котрі втрачаючи своїх батьків під час військових дій, залишаються сиротами", зазначає сайт Сарненської єпархії.

Митрополит Анатолій просив особистих молитв патріарха за мир в Україні, за перепинення військових дій та мирне співіснування громадян в державі.

Теги: