3 вересня перед святковим богослужінням діти парафії віршами і квітами зустріли архіпастиря та піднесли йому український коровай.

За богослужінням владиці співслужили заступник голови УЗЦЗ архімандрит Кіріон (Інасарідзе); голова місійного відділу при УЗЦЗ, настоятель парафії ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» м. Києва протоієрей Валерій Семанцо та настоятель парафії Вознесіння Господнього у місті Малага протоієрей Тарас Аннюк.

Величний храм цього дня був переповнений вірянами, серед яких було багато дітей. Також за богослужінням молився керівник Консульства України в Малазі Артем Воробйов з дружиною, співробітники Консульства та представники української громади.

За літургією підносилися молитви за парафіян, український та іспанський народи. Особливо українці молились за свою Батьківщину, яка переживає військову агресію Росії. Віряни просили Господа визволити Україну від нашестя чужинців, подати мир, єдність і благословення українському народу.

А 13 вересня 2017 року керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у Києво-Печерській лаврі зустрівся з Послом Республіки Сербія в Україні Раде Булатовичем, якого супроводжував перекладач Посольства.

Митрополит УПЦ КП і консул України відвідали українців діаспори в Іспанії, а митрополит УПЦ (МП) провів зустріч з послом Сербії

У зустрічі також взяв участь заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та співробітник Відділу священик Віталій Поліщук.

На початку зустрічі пан Посол привітав митрополита Антонія з 50-літтям.

У ході зустрічі обговорювалися варіанти співпраці у галузі культури та освіти.

Теги: