Читання п’єси відбудуться за участю заслуженої артистки України, акторки театру та кіно, громадського діяча Ірми Вітковської, яка виконає роль Рожевої Пані. Її партнером стане Владислав Балюк, виконуючи роль десятирічного хлопчика Оскара.

Вистава “Оскар і Рожева пані” вже кілька років не сходить зі сцен найвідоміших театрів. Вперше читання п’єси відбудеться на території монастиря.

“Це є дуже символічним, адже за сюжетом, 10-річний хлопчик Оскар, в якого діагностовано рак, дослухавшись до поради Рожевої Пані, пише листи до Бога.  Він уявляє, що кожен прожитий день – ціле десятиріччя.Так він проживає своє життя”, - каже священик Сергій  Дмитрієв, голова "Елеос-Україна".

Цією виставою орагнізатори хочуть привернути увагу громадськості до важливості надання якісної паліативної допомоги в країні. Зокрема, підкреслити що охоплення населення заходами з паліативної допомоги у Києві одне з найгірших. По столиці він сягає 4-5%, порівнюючи з 14-15% середніми по країні. Одне з найгарячіших питань – впровадження програми розвитку паліативної допомоги у місті Києві (як це зробили вже м. Івано-Франківськ, м. Одеса, м. Львів)

Під час вистави очікується візит в.о. міністра охорони здоров’я д-ра Уляни Супрун, посла Республіки Польща в Україні, представників інших дипломатичних місій, агенцій ООН, духовних лідерів, митців та публічних персон.

Після вистави відбудеться публічна дискусія «Оскар у Михайлівському» щодо стану паліативної допомоги у Києві та Україні.

Вхід на подію безкоштовний

Постанова у Михайлівському  монастирі відбудеться за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. Виконавець проекту Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Івана Франка.

Роман "Оскар і Рожева Пані" написан французького письменником Еріком-Емануелем Шмітто у 2002 році. Українською мовою  роман видано  видавництвом «Кальварія» у 2009 році.

За сюжетом Оскар -- десятирічний хлопчик, якого спіткали важкі випробування -- зустрівся з невиліковною хворобою. Рожева Пані -- сестра милосердя, яка раніше виступала на цирковій арені у ролі боксера. Разом вони намагаються продовжити життя Оскара.

Теги: