Група у складі помічника ректора КДАіС з навчально-методичної роботи професора архімандрита Сильвестра (Стойчева), проректора з наукової роботи професора В. В. Буреги й аспіранта КДАіС Є. В. Комарова мала зустрічі з представниками православних, католицьких і протестантських факультетів Мюнстера, Гейдельберга, Мюнхена та Айхштетта. Представників Київських духовних шкіл супроводжував професор КДАіС та співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ С. М. Бортник.

29–30 жовтня група мала низку зустрічей в Мюнстері, зокрема, з професорами Томасом Бремером, Клеменсом Леонардом, Ассадом Еліасом Каттаном, Гансом-Петером Гросхансом і Йоханесом Ельдеманом.

31 жовтня та 1 листопада група провела в Гейдельберзі, де ознайомилась з богослужбовою традицією Євангелічної Церкви та системою підготовки тутешніх священнослужителів. Члени групи  мали зустріч з професором Міхаелєм Велькером, директором Дослідницького центру міжнародного та міждисциплінарного богослов’я (FIIT).

2–3 листопада представники КДАіС відвідали Мюнхен. Відбулися зустрічі з деканом факультету католицького богослов’я професором Вольбольдом та з деканом факультету євангелічного богослов’я професором Альбрехтом. Особливу зацікавленість викликали зустрічі з православними представниками в Мюнхені – професором Афанасіосом Влетсісом, групою його колег та студентами Інституту з вивчення православного богослов’я. Визначними подіями стали зустрічі з керівником відділу міжцерковного спілкування архієпископського ординаріату доктором Флоріаном Шуппе та з головою міжхристиянської Ради Баварії (ACK-Bayern) Йоргом Влантісом.

Подорож закінчилась відвідуванням Східного колегіуму в місті Айхштетті, що поблизу Мюнхена. Як і в більшості інших місць, тут члени групи змогли ознайомитись з умовами перебування та проживання студентів-богословів.

Подорож відбулась завдяки співпраці та сприянню благодійного фонду німецьких католиків «Реновабіс» та українського благодійного фонду «Академічна ініціатива».

Теги: