Екс-прокурор штату Вермонт (США), голова правозахисної організації «Обсерваторія з дискримінації християн в Європі» Елен Крюгер Фантіні (Австрія) ознайомилася з матеріалами, які їй надали представники УПЦ (МП). Як відомо, у Коломиї віряни УПЦ (МП) конфліктують з вірянами УГКЦ за користування храмом.

Елен Крюгер Фантіні в кулуарах конференції підкреслила, що дуже стурбована подіями, які відбуваються «в присутності поліції, при ігноруванні поліції, та, часом, за участю поліції».

«Ми вважаємо це неприйнятним, вважаємо, що влада України повинна притягнути до відповідальності всіх тих, хто винен у скоєнні насильства по відношенню до віруючих, або просто перешкоджають в здійсненні богослужінь в своїх храмах», — зазначила правозахисник.

Ролик із заявою глави правозахисної організації «Обсерваторія з дискримінації християн в Європі» Елен Крюгер Фантіні оприлюднила організація «Громадський правозахист», яку очолює радник з правових питань Київської митрополії УПЦ (МП) Олег Денисов. З 20 по 23 листопада у взаємодії з Бюро з демократії та прав людини (БДІПЛ) «Громадський правозахист» представив у Вірменії інформацію про "злочини і риторику ненависті" щодо вірян УПЦ (МП).

Нагадаємо, що представники УПЦ (МП) і Міністерства культури України постійно сперечаються щодо реакції міжнародних інституцій на положення УПЦ (МП) в Україні.

Теги: