Науково-практичний тренінг було організовано Українським та Американським біблійними товариствами. До участі в ньому запросили українських капеланів різних конфесій, що мають досвід роботи з військовослужбовцями. Зокрема, від Української Греко-Католицької Церкви на цей тренінг прибули о. Віталій Воєца, о. Ігор Топоровський, о. Руслан П’яста та о. Тарас Хом’юк.

Під час п'ятиденних занять увагу приділили питанням про причини страждань і стан людини під час скорботи, говорили про те, як допомагати дітям, що зазнали душевних травм, обговорили питання самогубства, зґвалтування, домашнього насильства, залежностей. Окрему увагу приділили питанням про прощення, поведінку християн під час конфліктів та підготовку до труднощів.

Інструкторами програми були Марк Конард, колишній морський піхотинець та капелан ВМС з 11-літнім стажем, магістр теології, який отримав звання офіцера та капелана ВМС США, служачи морським піхотинцям в Іраку та Афганістані, сертифікований спеціаліст Інституту зцілення травм (сьогодні провадить службу міжнародного капелана в організації SIM, працюючи в понад 14 країнах), та Майкл Рівз – офіцер, командував повітряно-десантним спецпідрозділом в Іраку, сертифікований спеціаліст Інституту зцілення травм, парашутист та інструктор зі стрибків з парашутом вищої категорії (сьогодні провадить служіння в Еквадорі).

“Отримали добрий досвід під час цього тренінгу, – поділився враженнями від заходу військово-медичний капелан отець Віталій Воєца. – Це досвід, який вже можна передавати та застосовувати у різних служіннях, зокрема під час праці в умовах війни та після її закінчення”.

На завершення тренінгу від Інституту зцілення травм учасники отримали сертифікати фасилітатора 1 рівня з класичної програми “Зцілення душевних травм для військовослужбовців”, що уповноважують виконувати відповідні обов’язки.

Теги: