Монографія об’ємна – має 400 сторінок. Як навчальний посібник праця підготовлена для Національної академії державного управління при президентові України, Інституту історії України НАН України, вищих навчальних і духовних навчальних закладів, НСК України і суспільства.

Монографія має практичне впровадження при викладанні «Основ краєзнавства у вищій школі», патріотичного, духовного виховання школярів, студентів й загалом молодів України на прикладах церковної історії, православної культури при викладанні «Християнської етики та правослославної культури» і читанні спецкурсів «Милосердя і благодійність», «Ментальне коріння українського народу».

У книзі представлені такі розділи: Аналіз сучасної теорії і практики державного регулювання благодійністю і меценатством; Історико-управлінський аспект благодійності і меценатства в Україні; Історія законодавчого регулювання створення і діяльності благодійних організацій за кордоном; Зарубіжні дослідження проблеми державного регулювання благодійністю і меценатством; Науково-методологічні засади державного регулювання благодійністю і меценатством; Сучасний стан правового аспекту державного регулювання благодійністю і меценатством; Правові аспекти державного управління благодійністю в Україні; Взаємодії держави і церкви у галузі благодійності; Політичні, організаційно-управлінські і економічні механізми залучення громадських організацій до розвитку соціогуманітарної сфери; Удосконалення взаємодії влади, підприємців і громадських організацій на прикладі Черкаської області; та інші.

Монографія рекомендована до друку рецензійною комісією УПЦ (МП). Автор висловила вдячність предстоятелю УПЦ (МП) митрополиту Онуфрію за проведену експертизу рукопису праці.

Рецензенти книги – відомі науковці: доктор наук з державного управління, перший заступник керуючого справами Апарату Верховної Ради України Микола Гаман, доктор наук з державного управління, професор, професор кафедри регіонального управління, місцевого самоврядування та управління містом Національної академії державного управління при Президентові України Наталія Кризина, доктор педагогічних наук, професор, перший віце-президент Академії педагогічних наук України Володимир Луговий.

Тетяна Миколаївна Курінна є кандидатом історичних наук, членом Національної спілки журналістів та Національної спілки краєзнавців України. Відмінник освіти України. Автор книг «Історія Млієва» (2003), «Історія благодійної діяльності на Середньому Подніпров’ї» (2004), «Благодійна діяльність та її вплив на розвиток освіти, просвіти, духовності в Україні» (2012), «Данило Кушнір» (2017). «Державне регулювання благодійності і меценатства» - вже п’ята книга автора.

Теги: