3 липня 2018 року владика Онуфрій, архієпископ Чернівецький і Кіцманський та прот. Борис Яриковський взяли участь у відзначенні третьої річниці від Дня створення Національної поліції України. З нагоди цього свята півсотні новообранців на Соборній площі склали присягу на вірність українському народу.

Крім того, щорічно в першу неділю липня в Україні своє професійне свято відзначають моряки Військово-Морських сил Збройних сил України. Основні урочистості відбулися в Одесі в неділю, 1 липня, за участю міністра оборони України Степана Полторака, Одеського міського голови Генадія Труханова, заступника голови Одеського обласного ради Юрія Дімчогло, ветеранів ВМС ЗСУ, волонтерів, представників громадськості.

На запрошення командувача ВМС ЗСУ України віце-адмірала Ігоря Воронченка участь в урочистих заходах взяв голова регіонального управління військового духовенства "Південь" протоієрей Василь Вирозуб.

Капелани УПЦ КП взяли у часть у святкуванні Військово-Морських сил та у складанні присяги поліції

Святкування розпочалося з церемонії включення нових малих броньованих артилерійських катерів «Вишгород», «Лубни», «Кременчук» і «Нікополь» до складу ВМС ЗСУ і підняття військово-морського прапора і прапорів розцвічування на військових кораблях і суднах забезпечення.

Міністр оборони вручив військовим морякам почесні державні нагороди. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто загинув при виконанні своїх обов'язків на бойовому посту.

Святкування продовжилося виступом Центру військово-музичного мистецтва ВМС ЗС України.


Теги: