Зокрема митрополит Лука мав зустріч із керівником команди спостерігачів Олегом Старостиним і спостерігачем Дарлін Джексон. Владика повідомив про обставини інцидентів, свідками яких були сотні людей. "Учасники переконані, що це були ретельно сплановані заздалегідь акції", - пише сайт УПЦ.

Також митрополит Лука розповів про те, що "чиновники зганяли людей на ходу так званого «Київського патріархату» та збирали гроші у підприємців для оплати транспортних витрат із доставки цих людей у Київ", зазначає сайт УПЦ.

Підсумовуючи, митрополит підкреслив, що незважаючи на ситуацію, що склалася сьогодні навколо УПЦ (МП) в суспільстві, все більше людей зміцнюються у вірі, про що засвідчив хресний хід, в якому, за даними УПЦ (МП), взяли участь понад 250 тисяч вірян.

«Страшно те, що сьогоднішні негаразди намагаються перенести у сферу духовну. Політологи кажуть, що понад 250 тисяч людей, які прийшли на Хресний хід, таким чином, висловили свій протест. Але це не вияв протесту, а прояв віри. Незважаючи на весь негатив щодо УПЦ, штучно створюваний у суспільстві, люди приходять до віри і зміцнюються в ній. Як парафіяни, так і духовенство, завдяки тиску, який постійно виявляється, стали більш згуртованими. Це, безумовно, дуже позитивний момент», – зазначив владика.

Теги: