Подолавши чималий шлях, на відпочинок до Зарваниці прибуло вісімнадцятеро дітей та двоє вихователів з Луганщини. Вихованці школи-інтернату постійно знаходяться у зоні бойових дій, тому метою цього табору є подарувати їм довгоочікуваний спокій, радість та незабутні враження.

Працюють з дітьми студенти Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого УГКЦ разом з аніматорами. Молитва, катехизація, цікаві розмови, веселі ігри, українські пісні та запальні банси – так діти проводять свій час у Зарваниці. У перший день відбулася  зустріч з митрополитом Василієм, ієрархом УГКЦ, який благословив дітей. Малеча в знак вдячності заспівали пісню «Із Києва міста».

Учасники табору відвідали Тернопіль, де для них провели оглядову екскурсію містом. Також малі екскурсанти розважалися на атракціонах та переглядали мультфільм у кінотеатрі. Потім діти завітали на табір «Веселі канікули з Богом», який проходив в архікафедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі. Відтак взяли участь у всеукраїнському флешмобі з нагоди 1030-ї річниці Хрещення України, виконавши з усіма банс «Україна – єдина». Також діти здійснили подорож мальовничими Карпатами. В Буковелі вони на підйомнику дісталися на вершину, з якої могли побачити найвищу гору України.

А в сусідній області, в Івано-Франківську, благодійний фонд "Карітас", який об'єднує греко-католицьких волонтерів, реалізовує проект «Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні» в Івано-Франківській області за підтримки Міжнародної організації з міграції (IOM Ukraine) за фінансування уряду Німеччини через німецький Банк Розвитку KfW.

Серед тих, котрі отримали допомогу – внутрішньо переміщені особи та місцеві мешканці. Учасники проекту з самозайнятості успішно захистили свої бізнес-плани та виграли грант у розмірі 650 євро. За ці кошти їм придбали необхідну техніку та інструменти для ведення власного бізнесу.

Теги: