У молитві взяли участь представники Церков і релігійних організацій України, заслужений лікар України та громадсько-політичний діяч Василь Князевич, інші лікарі України.

Після завершення молитви до присутніх звернувся зі словом патріарх Філарет, який наголосив, що святий Пантелеймон повинен надихати лікарів, а також запевнив, що Господь через лікарів дає людям здоров’я.

Після молебню у Будинку митрополита у Національному заповіднику «Софія Київська» відбулося засідання Поважної ради відзнаки за провесіоналізм та милосердя "Орден святого Пантелеймона". Розпочав засідання голова Поважної ради Василь Князевич, після чого було заслухано лічильну комісію щодо результатів голосування Поважної ради у 2018 році та затверджено результати.

9 серпня о 17.00 у Національному академічному драматичному театрі ім.І. Франка розпочнеться церемонія нагородження орденом святого Пантелеймона кращих медиків України. Серед 20 номінантів - незвичайні лікарі, винахідники, учасники АТО. Участь у події візьмуть понад 800 медиків з усієї країни.

Як зазначає сайт УПЦ (МП), вікарій Київської митрополії єпископ Васильківський Миколай також взяв участь у заходах з відзначення номінантів та нагородження переможців орденом Святого Пантелеймона кращих лікарів України.

У 2007 році Міністерством охорони здоров’я України з благословення митрополита Володимира (Сабодана) було запроваджено відзнаку за професіоналізм та милосердя у п’яти номінаціях — орден святого Пантелеймона.

Теги: