Відтак, коли ці об’єкти збудують, адміністративний корпус Музею сакралізують і передадуть монастирю Свято-Іванівської лаври Студійського уставу Української Греко-Католицької Церкви.

«Сьогодні ми робимо ще один крок для прослави імені митрополита Андрея Шептицького, для прослави Климентія Шептицького — робимо це для прослави Господа Бога. Колись була дуже мудра думка митрополита Андрея, щоб тут постала Лавра і було місце, де людина може надихатися Божою ласкою і пам’ятати свою історію, історію наших дідів. Сьогодні завдяки посвяті митрополита Ігоря ми робимо дуже видимі речі — беремо зобов’язання перед громадою міста Львова, перед всією церковною спільнотою, що будемо швидко рухатися і постане красень  —інформаційний центр, який прославлятиме ім’я Шептицького, що збудуємо нову будівлю для адміністративного корпусу, що збудуємо нову будівлю для фондосховища і з великою честю повернемо для Церкви, для Лаври будівлю, яка їм належить», — сказав у вітальному слові міський голова Львова Андрій Садовий.

«Встановлюється історична справедливість: щоб Лавра знов у повному обсязі могла тут функціонувати, працювати, виховувати молодь і дітей. Митрополит Андрей мав плани такі. Також молитися. Для міста, для мешканців це дуже важливе місце, це важливий просвітницький центр, де знайдуть своє місце ті, хто захоче там бути», — сказав владика Ігор (Возьняк).

Теги: