Священик Іван Мазуркевич наголосив на ролі батьків у вихованні дітей. За його словами, у вихованні потрібно уникати винагородження дітей, а навпаки вчити волонтерства, що було занедбано у Радянському Союзі.

Відтак до присутніх звернулася Оксана Кочерган, президент БХА «Алетея», яка говорила  про сім складових батьківського успішного та ефективного лідерства, а саме: пункт призначення, дати згоду, повірити в себе, будувати стосунки, готуватись до іспиту, вчитись та зростати, передавати і впливати. Вона наголосила на тому, що основне завдання батьків в контексті християнства – прокласти і підготувати шлях, на якому дитина може зустрітись з Ісусом, який покаже їй Бога-Отця, і далі вестиме у слові Святого Духа.

Наступний день розпочався з літургії, після чого слово мала Христофора Буштин, голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання, про основну сутність батьківської християнської асоціації.

Учасники зустрічі були поділені на 6 груп, у яких напрацьовувати стратегію розвитку осередків та всеукраїнського об’єднання.

Усі присутні підтримали ініціативу створення об’єднання християнських батьків на всеукраїнському рівні, розуміючи потребу консолідації зусиль батьків в освіті та вихованні задля творення культури партнерства між батьківською спільнотою та освітянами, підтримки освітніх  проектів, які реалізують право батьків на релігійну освіту їхніх дітей, підтримку сімейного світогляду та впровадження в освітній процес християнських цінностей.

Теги: