«У якусь мить ми зрозуміли – слід стимулювати людей до усвідомлення того, що всі ми несемо відповідальність за свої вчинки. Тоді ми оголосили про конкурс. Далі найкращі роботи об’єднали у виставку. Головна її мета – не просто показати майстерність художників, а донести широкому загалові, що кожна людина відповідальна за світ, у якому живе, що споживацький спосіб життя призведе до катастрофи. Тому кожен має не тільки замислитися над цим, а й робити світ більш екологічним», – розповів керівник Екобюро УГКЦ на сході України отець Михайло.

Цю виставку презентували у Відні (Австрія), потім – у Києві, тепер малюнки знову повернулися до Дніпра. Виставка проходить у міськраді вже вдруге.

«Ми вдячні екологічному Бюро Української Греко-Католицької Церкви за надані малюнки. Ця виставка дає можливість іще раз порушити тему виховання дітей в екологічній обізнаності. Адже саме вони створюватимуть та дотримуватимуться балансу між розвитком цивілізації та збереженням природи. І з малюнків видно, як у наш час діти гостро сприймають екологічні проблеми світу і здатні звернути увагу дорослих на них», – наголосила директор департаменту екологічної політики міськради Дніпра Ірина Козлова.

Подивитися роботи прийшли мешканці міста. Побачити малюнки, присвячені екологічним проблемам світу, може кожен охочий на першому поверсі Дніпровської міської ради.

Теги: